oer-Hollands

Blog overzicht

Een oer-Hollandse maaltijd, die eten we bijna nooit.
Dat ligt aan mij, want ik kan geen aardappel meer zien, na een 100% aardappel-eet-jeugd. Bovendien ben ik meer van de ‘30-minuten-eenpansgerechten’, zeg maar.

Dochter 2 heeft onlangs met haar tante appelmoes gemaakt. Die moet natuurlijk worden geserveerd bij een oer-Hollandse maaltijd.

Menu: aardappels (1 kilo), doperwten, verse worst, zelfgemaakte jus én die appelmoes dus.
Veel eerder dan normaal begin ik met koken.
Om half zes sharp zet ik alle pannen op tafel.

Mijn huisgenoten vallen aan.
Dochter 2: ‘Deze jus smaakt net zoals die van oma!’
Manlief: ‘O, wat is dit lekker!’
Dochter 1: ‘Dit mag je vaker doen, mam!’

De pannen worden nog net niet uitgelikt.

Misschien toch nog maar een keer op herhaling…